Advertenties Karel Suyling.


HomeNaar boven


Karel Suyling heeft in de periode van 1958 tot en met 1971 diverse advertenties gemaakt in opdracht van CitroŽn Nederland. Zijn werk kenmerkt zich door enkel gebruik te maken van zwart en wit en de (meestal) langwerpige vorm van de advertenties. De teksten werden geschreven door Dimitri Frenkel Frank en Hans Ferrťe.
Hij heeft ook in deze periode de covers van de CitroŽn-uitgaven in ons land vormgeven zoals instructieboekjes, prijslijsten etc. Ook de vormgeving van de schaarse Ami6 Standaardfolder is van zijn hand.

Met toestemming van Karel Suyling mogen zijn advertenties geplaatst worden op deze site.


Hieronder staan de advertenties die hij destijds bedacht heeft voor de Ami6. De meeste staan ook afgebeeld in het boek "100 CitroŽnadvertenties van Karel  Suyling." In de dagbladen werden de advertenties soms afgebeeld op A3 formaat.
19611961
19621963
19631963
19641964
19661968

 

Onderstaande Ami6 advertenties zijn wat minder bekend. Deze staan ook niet in het boek "100 CitroŽnadvertenties van Karel Suyling." 


   


                                 
                                              

                                   

                                 

                                 

                                  
  
Suyling heeft naast "de dagbladadvertenties"  ook ander promotiemateriaal voor CitroŽn ontworpen:

Onderstaande ansichtkaart maakt deel uit van een serie kaarten van CitroŽnmodellen die Suyling heeft ontworpen. De serie bestaat naast de Ami6, ook uit o.a. de Dyane, de HY en de DS
Onderstaand foldertje, kleiner dan A5 formaat, werd door de CitroŽn-agenten verspreid onder potentiŽle klanten:
De inhoud van het boekje is hier in te zien.