Mijn ouders' Ami6.


HomeNaar boven
Mijn ouders kochten in juni 1964 hun enige Ami6. Helaas zijn er niet veel duide- lijke  afbeeldingen van deze auto ge- maakt. Dat is wel jammer want het was er één in een uitvoering waarover maar weinig tot niets terug te vinden is.  Het betrof hier een Ami6 Luxe uit 1964. De uitvoering die de Ami6 Standaard op- volgde.In 1963 werd de Ami6 geleverd in 3 uitvoeringen, Standaard, Luxe en Extra Comfort. Eind 1963 werd de Standaard niet meer geleverd. Daarvoor kwam de Luxe in de plaats. De Luxe ging  Grand Luxe heten en de Extra Comfort ging voortaan als Grand Comfort door het leven. Kortom de Ami6 Luxe uit 1963 was een andere dan de Ami6 Luxe uit 1964!

Hieronder de aankoopbon. De Ami6 Luxe kostte toen zonder vouwdak fl. 4790,- Hetzelfde bedrag waar eerder een Ami6 Standaard voor te verkrijgen was.

   


Op deze foto's  zijn de overeenkomsten aan de buitenkant  met de Standaard goed te zien:de gladde achterbumper, de vaste achterste zijruiten, het ontbreken van de parkeerlichten. (zie vergroting)
Goed te zien is dat deze uitvoering ook de gewone voorbeugel en chrome sier- ringen om de koplampen moet ontberen. Het verschil tussen beide uitvoeringen is dus minimaal. De Luxe is geleverd tot 1966.Op de vergroting kan men nog wat details uit het interieur ontwaren. De voorbank is van een simpeler type (dunner) dan van de gewone Ami6. Dit type bank werd al gebruikt in de 2cv AZM3.  In tegenstelling tot de Standaard heeft de Luxe een verstelbare voorbank i.p.v. de twee "hangmat-stoeltjes" uit de 2cv.
Het chassisnummer van de Luxe begint met <618>.  Onder rijtesten is een testverslag te vinden van de Ami6 Luxe


Hieronder volgt nog een kostelijke briefwisseling tussen mijn vader en Citroën Nederland met als lijdend voorwerp zijn nieuwe Ami6:

 

 

 

 fi