Uitvoeringen en prijzen.Home

Uitvoeringen 1962De uitvoeringen die in ons land geleverd zijn, verschillen van de uitvoeringen zoals die in Frankrijk te verkrijgen waren.


Bij zijn introductie in
april 1961 bestond er slechts ťťn uitvoering van de Ami6, de Luxe. Deze stond in de prijslijst van juni 1961 voor fl. 5600 in de prijslijst. 


Dit bleek een te hoge prijs te zijn voor het Nederlandse koperspubliek om de Ami6 tot een verkoopsucces te maken.  Al vlot werd de Ami6 hier geleverd in diverse uitvoeringen in tegenstelling tot de Franse markt.


In februari 1962 waren er in Nederland drie uitvoeringen leverbaar:
                                            
Deze uitvoeringen onderscheidden  zich van elkaar door het verschil in uitrustingsniveau en aankleding.
De Ami6 standaard was een uitgeklede uitvoering die aanvankelijk alleen in BelgiŽ gemaakt werd voor de Nederlandse en Belgische markt. Later heeft CitroŽn deze uitvoering ook geleverd in Frankrijk. Daar heette deze uitvoering Tourisme.
Zo had de Ami6 Extra Comfort 2 voorstoelen ipv een voorbank zoals de Luxe uitvoering. Hier zijn de details te lezen.In januari 1963 heeft CitroŽn Nederland de prijzen verlaagd om de verkoop van de Ami6 te stimuleren. De prijslijst zag er toen zo uit:

Vanaf januari 1964 zijn  de benamingen voor de uitvoeringen in ons land veranderd.:

De Standaard werd vervangen door de Luxe. 
De Luxe uitvoering heette nu Grand Luxe en de Extra Confort werd omgedoopt tot Grand Confort.


Hiernaast een afbeelding met de drie   uitvoeringen ( RAI 1965)


In 1965 werd er ook de Ami6 Break aangeboden. Deze werd in Nederland in twee uitvoeringen geleverd. De Confort en de Commerciale.  Merkwaardig genoeg werden beide uitvoeringen aangeboden voor dezelfde prijs.


         


Met ingang van  januari 1966 werd de Luxe niet meer geleverd. De prijslijst zag er toen zo uit:

Ami6 Grand Luxe  fl. 5410
Ami6 Grand Confort fl. 5630
Ami6 Break Confort fl. 6170
Ami6 Break Commerciale fl. 6170                                               

In 1967 heeft CitroŽn Nederland de prijzen van de Break verlaagd:

         


De prijzen waren in
januari 1968 als volgt:In maart 1968 kreeg de Ami6 een nieuwe motor met 35 pk.  Verder werd de Ami6 Break Club in ons land leverbaar. Deze uitvoering is waarschijnlijk nooit in Vorst gemaakt.  Met de komst van de Break Club verdween de Break Confort uit de prijslijsten. De Ami6 Break Club was een extra luxe uitvoering. Deze uitvoering werd eerst in Frankrijk geÔntroduceerd met de 25 pk motor.In Frankrijk is er nooit een luxe Ami6 uitvoering  geweest zoals bij ons de Grand Confort. Met de komst van de Ami6 Berline Club verdween deze uitvoering in ons land.
Hier is de volledige prijslijst van februari 1969 te bekijken.
Nieuw is ook de Ami6 Service.  Bij mijn weten is deze echter nooit in BelgiŽ gemaakt.