Modeljaar 1966.


Home


Bij het bestuderen van allerlei foto's  stuit- te ik regelmatig op een serie Nederlandse Ami6 Berlines met ronde bolle achterlicht- jes zoals die in Frankrijk geleverd zijn. Dit is vreemd omdat de Ami's uit Vorst in die tijd uitgevoerd waren met de  kenmerk- ende ovale monoblock achterlichten. Ami's van deze serie hadden allemaal een kenteken met  een  "A aan het eind". 
Deze  ken- tekens zijn uitgeven rond 1965, wat overeenkomt met modeljaar 1966. De Ami's met latere kentekens hadden weer de monoblock achterlichten.
 Eerst dacht ik dat deze serie Ami's van Franse makelij waren. Per toeval kwam ik een aantal foto's tegen van dhr. Wigard waarop een Ami6 staat afgebeeld met het kenteken "16-18-AT". Daarop zijn de specifieke Belgische kenmerken goed te zien. Dus wel degelijk een Ami uit Vorst!


   

Op de foto is het parkeerlichtje op de b-stijl duidelijk te zien. Evenals de spatlappen. Ook het dak is in een (afwijkende) kleur gespoten, wat zo kenmerkend is voor de "Grand Comfort" uit Vorst.

De afwijkende achterlichten op de Berline zijn niet het enige verschil. De brede dash- boardrand onder de voorruit is weer in het wit uitgevoerd i.p.v. zwart. Dit is goed te zien op de foto rechts.


Hieronder nog een paar afbeeldingen van een "modeljaar 1966" zoals die in België verkocht is: