De pré-serie folder.Home


Op beeldmateriaal van de introductie van de Ami6 is te zien dat er gebruik gemaakt wordt van een model uit de zgn. pré-serie. Zover bekend zijn er uit deze serie geen auto's verkocht.

Aan de buitenkant kenmerkt deze Ami zich aan het ontbreken van de kenmerkende "bullbar" . In plaats daarvan zijn er twee smalle horizontale strips gemonteerd. Vreemd genoeg heeft Citroën dit model wel gebruikt voor haar eerste Ami6 brochures. Een paar maanden later heeft men  de folder op subtiele manier veranderd. In de allereerste brochure is gebruik gemaakt van bewerkte foto's. Later  werden deze vervangen door echte foto's lijkt het wel. De tekst heeft men ongewijzigd gelaten.

De foto's in de rechter folder (pré-serie) zijn meer van onderen genomen. Wanneer  beide folders aandachtig bekeken worden, zijn er grappige verschillen te ontdekken tussen de pré-serie en het definitieve model.Aan de achterkant valt de plaats van de achterreflectoren op. De pré-serie (rechts) heeft deze naast de sierstrip geplaatst. Er bestaan foto's waar de pré-serie zowel boven als onder is uitgerust met deze kleinen achterreflectoren. Ook mist de pré-serie de rubber stootblokken.

Op sommige afbeeldingen zit de tankdop bij de pré-serie (rechts) aan de bestuurderzijde.
Hier is het verschil in hoogte van de binnenspiegel goed te zien tussen de pré-serie en de uiteindelijke serie. (links)


Verder heeft de pré-serie  in de folder niet overal armsteunen achter. Op sommige afbeeldingen lijkt het haast wel dat deze er bijgetekend zijn.
Een unieke brochure met een verhaal dus.