Citroënagenten en promotie.


Home


Voorjaarsshow '66
naar bovenAdvertentie 10 juni 1961De Ami6 kon men aanschaf- fen bij de Citroënagent.
In het boekje zijn alle agent- schappen van 1967 terug te vinden.

Een fraaie advertentie van voormalig Citroënagent Den Ouden uit Rotterdam. Bij de Ami6 wordt het All-in contract genoemd. De advertentie komt waarschijnlijk uit het jaar 1966. Voor een vergroting klik hier.


Een vracht Ami6'en Break bij garage v.d. Velde.  Gezien de kentekens is de foto genomen rond 1965/66.Op de foto hiernaast worden twee Ami6'en gepoetst voor de traditionele voorjaarsshow die de Citroënagenten jaarlijks organiseerden.  De foto's zijn gemaakt in de Post-garage te Bussum.

Kennelijk beschikte deze Citroënagent niet over een showroom omdat de auto's in de werkplaats tentoongesteld werden. De andere foto's met ook een 2cv en Ds van deze voorjaarsshow uit 1966 zijn op groter formaat hier te zien. Let ook eens op de Ami6 posters aan de wand!Hieronder een afbeelding van een show bij een andere Citroën-agent. De typische Belgische uitvoeringen Grand Comfort  alsmede de Ami6 in de uitvoering <Standaard/Luxe> zijn te ontdekken . Ook het kenmerkende Belgische opendak  is te zien.


    foto: Collection Erik Verhaest
In de jaren zestig kon men als eigenaar van een nieuwe 2cv of Ami6 een zgn. All-in contract afsluiten met de Citroën-agent.
De contractduur was drie jaar en/of 100.000 km. Dit contract hield in dat men per 1000 km, een zgn. All-in cheque kon aanschaffen voor fl.30,- Per jaar moest men minimaal 15 cheques afnemen. Het was niet toegestaan om zonder een geldige cheque te rijden. Bovendien stond in de voorwaarden dat men de Ami6 zorgvuldig moest gebruiken.  Een cheque gaf recht op al het onderhoud en reperaties gedurende dit aantal kilometers.
Hoe het precies zat, is te lezen in het foldertje.
Kostelijk om te lezen!
 


 


 

Een kleurrijk rijtje A-types bij de Enschedese Citroënagent . 


In de jaren zestig deden veel (auto) bedrijven mee aan zgn. corso's. Zo ook de plaatselijke dealer in Beverwijk.
     
Een originele service-auto van een Citroën dealer. Volgens de RDW bestaat deze Ami niet meer.
 


Onder een foto van de werkplaats van de voormalige Citroënagent Wiersma uit Leeuwarden. Boven twee Ami6'en bij garage Wandel.


           

Hieronder twee foto's van de Arnhemse Citroënagent Carel Wolf:
                                           .
Twee gezamenlijke advertenties uit 1961  ter ere van de nieuwe Ami6.  Afgebeeld is de pré-serie.Een drietal bioscoopreclames ontworpen door Karel Suyling:


       


           


        

In de jaren zestig was het een traditie dat de Citroënagenten jaarlijks een voorjaarshow organiseerden om de (nieuwe) modellen onder de aandacht te brengen. Potentiële en bestaande klanten konden worden uitgenodigd via een  <ansichtkaart> met  op de voorkant een afbeelding van een Citroën en op de achterkant een persoonlijke annonce van de garage.
Een "wervende" advertentie van garage Le Vélo te Den Haag uit januari 1963. Citroën Nederland had net in die maand de prijzen van de Ami6 verlaagd om de verkoop te stimuleren:En hieronder een algemene advertentie van de firma Fraassen & Zn:

Hieronder een 3-tal foto's genomen in het gebouw van de Citroën- importeur aan het stadionsplein te Amsterdam.

In de werkplaats een aantal vroege Ami6'en waaronder 2 "Standaards".Een verzameling Ami6'en Standaard in afwachting van hun toekomstige eigenaren:In de showroom van het stadionsplein:

Advertentie uit 1963 van de Rotterdamse Citroën-hoofdagent: