CitroŽnagenten en promotie.


Home


Voorjaarsshow '66
naar bovenAdvertentie 10 juni 1961De Ami6 kon men aanschaf- fen bij de CitroŽnagent.
In het boekje zijn alle agent- schappen van 1967 terug te vinden.


Onderstaand foldertje, kleiner dan A5 formaat, werd rond 1965 door de CitroŽn-agenten verspreid onder potentiŽle klanten.

De inhoud van gehele het foldertje is hier te vinden.Een fraaie advertentie van voormalig CitroŽnagent Den Ouden uit Rotterdam. Bij de Ami6 wordt het All-in contract genoemd. De advertentie komt waarschijnlijk uit het jaar 1966. Voor een vergroting klik hier.Een vracht Ami6'en Break bij garage v.d. Velde.  Gezien de kentekens is de foto genomen rond 1965/66.Op de foto hiernaast worden twee Ami6'en gepoetst voor de traditionele voorjaarsshow die de CitroŽnagenten jaarlijks organiseerden.  De foto's zijn gemaakt in de Post-garage te Bussum.

Kennelijk beschikte deze CitroŽnagent niet over een showroom omdat de auto's in de werkplaats tentoongesteld werden. De andere foto's met ook een 2cv en Ds van deze voorjaarsshow uit 1966 zijn op groter formaat hier te zien. Let ook eens op de Ami6 posters aan de wand!Hieronder een afbeelding van een show bij een andere CitroŽn-agent. De typische Belgische uitvoeringen Grand Comfort  alsmede de Ami6 in de uitvoering <Standaard/Luxe> zijn te ontdekken . Ook het kenmerkende Belgische opendak  is te zien.


   

Hieronder een kostenbereking van de Ami6 gemaakt door  CitroŽnagent Janus vd Meulen:
In de jaren zestig kon men als eigenaar van een nieuwe 2cv of Ami6 een zgn. All-in contract afsluiten met de CitroŽn-agent.
De contractduur was drie jaar en/of 100.000 km. Dit contract hield in dat men per 1000 km, een zgn. All-in cheque kon aanschaffen voor fl.30,- Per jaar moest men minimaal 15 cheques afnemen. Het was niet toegestaan om zonder een geldige cheque te rijden. Bovendien stond in de voorwaarden dat men de Ami6 zorgvuldig moest gebruiken.  Een cheque gaf recht op al het onderhoud en reperaties gedurende dit aantal kilometers.
Hoe het precies zat, is te lezen in het foldertje.
Kostelijk om te lezen!
 


 


 

Een kleurrijk rijtje A-types bij de Enschedese CitroŽnagent . 


In de jaren zestig deden veel (auto) bedrijven mee aan zgn. corso's. Zo ook de plaatselijke dealer in Beverwijk.
     
Een originele service-auto van een CitroŽn dealer. Volgens de RDW bestaat deze Ami niet meer.


En nog een andere Ami6 Service als bedrijfswagen:Een Ami6 Break wordt klaargemaakt voor een evenement: 


Onder een foto van de werkplaats van de voormalige CitroŽnagent Wiersma uit Leeuwarden. Boven twee Ami6'en bij garage Wandel.


           

Hieronder twee foto's van de Arnhemse CitroŽnagent Carel Wolf:
                                           .
Twee gezamenlijke advertenties uit 1961  ter ere van de nieuwe Ami6.  Afgebeeld is de prť-serie.Een drietal bioscoopreclames ontworpen door Karel Suyling:


       


           


        

In de jaren zestig was het een traditie dat de CitroŽnagenten jaarlijks een voorjaarshow organiseerden om de (nieuwe) modellen onder de aandacht te brengen. PotentiŽle en bestaande klanten konden worden uitgenodigd via een  <ansichtkaart> met  op de voorkant een afbeelding van een CitroŽn en op de achterkant een persoonlijke annonce van de garage.


Een "wervende" advertentie van garage Le Vťlo te Den Haag uit januari 1963. CitroŽn Nederland had net in die maand de prijzen van de Ami6 verlaagd om de verkoop te stimuleren:En hieronder een algemene advertentie van de firma Fraassen & Zn:

Hieronder een 3-tal foto's genomen in het gebouw van de CitroŽn- importeur aan het stadionsplein te Amsterdam.

In de werkplaats een aantal vroege Ami6'en waaronder 2 "Standaards".Een verzameling Ami6'en Standaard in afwachting van hun toekomstige eigenaren:In de showroom van het stadionsplein:

Advertentie uit 1963 van de Rotterdamse CitroŽn-hoofdagent:
Uit het Parool van april 1965: