De Ami6 Grand/Extra Comfort.


Home

  


Bij de introductie eind 1961 werd de Ami6 slechts geleverd in ťťn uitvoering, de Luxe. In tegenstelling tot de Franse fabriek, breidde CitroŽn BelgiŽ het Ami6-programma al snel uit met 2 uitvoeringen. Een uitgeklede versie die eerst door het leven ging als Ami6 "Standaard" en een luxere uitvoering die als "Extra Comfort" in de prijslijsten stond. In 1965 veranderde de aanduiding "Extra Comfort" in "Grand Comfort'.  Deze meest luxe uitvoering heeft een chassisnummer wat begint met <619>.

 In oktober 1967 introduceerde de Fransen de luxueuze Ami6 Club Break. In september 1968 volgde de Ami6 Club Berline. Met de komst van deze uitvoering stopte CitroŽn BelgiŽ met de productie van de "Grand Comfort".
In totaal zijn er ongeveer 5600 exemplaren van deze luxe Belgische Ami6 gebouwd.

Exterieur


De Ami6 Grand Comfort is aan de buitenkant te herkennen aan het meestal in een andere kleur dan wit, gespoten dak.  Standaard werden de daken van de Belgische Ami's gespoten in de kleur wit. Voor de Grand Comfort werden ook andere kleurencombinaties gebruikt.


De Grand Comfort heeft een aluminium sierstuk aan de C-stijl bevestigd. (zie rechts) 

Interieur

 

Het meest in het oogspringende onderscheid zijn de gescheiden verstelbare stoelen. Onder de stoelen zit trouwens een lint waarmee eventuele bagage vastgezet kan worden. 
De deurbekleding was deels gestoffeerd met dezelfde stof als de bekleding van de zetels.De drempels waren voorzien van alu- miniumbeslag.
Op de grond lagen luxere matten dan in de andere uitvoeringen. Ook is de verhoging waar de achterbank op staat bekleed. 

De laatste serie Grand Comforts ( 01/1968 en later) hadden een iets gewijzigd meubilair. Deze serie had  een zwart gespoten gewijzigd frame waar de voorstoelen op stonden. Ook het type stof en de verwerking van de bekleding was veranderd.