Ami6 in Robbedoes.


Home
Terug
In het stripblad "Robbedoes"  is  bij de introductie van de Ami6 een tweetal artikelen  verschenen in de serie <Starter>.
Deze ( kritische) serie is gemaakt door Jidéhem, pseudoniem van Jean de Mesmaeker.  Jidéhem was in die tijd de rechterhand van André Franquin ( bedenker van o.a.Guus Flater) en heeft in de jaren zestig vele auto-artikelen geïllustreerd in dit stripblad. De teksten waren geschreven door Jacques Wauters.  Robbedoes was ook in Nederland verkrijgbaar.
In nummer 1204, 11 mei 1961 dd., verscheen het volgende stukje over de nieuwe Citroën. Over het uiterlijk was de auteur niet zo te spreken:

In nummer 1210, 24 juni 1961 dd., verscheen een uitgebreid artikel van 2 volle pagina's over de Ami6. Opmerkelijk is dat er gesproken wordt over "een verstelbare rugleuning"  van de voorbank. Zou hier de uitvoering <Extra Comfort> al bedoeld worden? Al had deze uitvoering natuurlijk wel twee voorstoelen. 


Citroën België heeft ook langs de normale weg geadverteerd in het blad Robbedoes. Het waren fraaie stripachtige  advertenties met een knipoog:


Practisch dezelfde reclame alleen dan met kaas.....: