Ingezonden foto's van de Ami6 deel 1.


Home


De volgende foto's zijn ontvangen van dhr. L. van Toledo:

Hieronder een Ami6 Grand/Extra Comfort in de kleur Rouge Carmin. In Frankrijk was de Ami6 in die tijd nog niet in rood leverbaar, een typische Belgische kleur dus. Duidelijk te herkennen dat het een Grand Comfort betreft, is te zien aan het zwart gespoten dak en het sierstuk aan de c-stijl ( net zichtbaar). De spatlappen, de specifieke monoblock achterlichten  en het parkeerlicht ontbreken ook niet op deze Nederlandse Ami6.  Het kenteken is niet duidelijk te zien, waarschijnlijk komt deze Ami6 uit 1964/65.

 

De volgende Ami6 is een Grand Comfort van het modeljaar 1966. Dat deze auto van dit modeljaar is, kan men zien aan de specifieke achterlichtjes en uiteraard het kenteken.Hieronder één van de weinige authentieke foto's van het interieur van een Nederlandse Ami6. Het betreft hier de binnenkant van bovenstaande Ami6.  Aan de gescheiden voorstoelen , de deurbekleding, het sierstuk aan de c-stijl  en het beslag op de dorpels is te zien dat het hier om een  Ami6 Grand Comfort gaat.

 

Onderstaande foto's zijn van een Ami6 Break in de kleur Rouge Cornaline. Op de achtergrond is ook nog een Citroën DS te ontwaren.

 

  

De volgende foto is van dhr. J. Wigard.  Meer foto's van deze Ami6 en andere zijn te vinden in "modeljaar 1966" en "de laatste Ami6 serie."
De volgende bijdrage is van dhr. K.van Til:Aan  de bumper zonder de rubberen stootblokken is te zien dat er voor de deur een Ami6 Standaard staat.
Bij de volgende serie foto's van één der laatst afgeleverde Ami6'en schrijft dhr. van Til:


" Met een aanhangwagentje trokken we voor een zomervakantie naar Zwitserland.

Na twee dagen reizen kwamen we aan.
Alles werd uitgepakt en geïnstalleerd.
Mijn vader sloeg de achterklep van de Ami dicht en vervolgens zette deze zichzelf in beweging.
Mijn vader probeerde de wagen nog aan de trekhaak tegen te houden, maar er was geen houden meer aan.
Er volgde een "rit" van zo'n 300 meter. Hij sprong verend door weilanden en greppels. Onderaan de weg kwam de Ami gebroken tot stilstand.Een fraai begin van de vakantie dus......we hadden nog drie weken te gaan!
Die nacht werd er niet zo goed geslapen. Allerlei scenario's werden bedacht.
De volgende dag kwam de eigenaar van een garage uit een dorp verderop even naar de Ami kijken.
Feitelijk was het een hopeloos geval van Total-Loss.
Maar.....toen begon het sprookje.
Herr Wild van Garage Waldhof uit Wald(ZH) had zo te doen met dat Hollandse gezin met vijf kinderen, dat'ie
besloot om de Ami te
herstellen. Dat zou alleen wel onze hele vakantie duren.
We hebben die vakantie vele kilometers naar het dorp en terug gelopen voor de dagelijkse boodschappen, maar zijn door Herr en Frau Wild gedurende ons verblijf in Zwitserland ook verwend met uitstapjes en etentjes.
Een dag voordat we naar Nederland terug gingen was de Ami klaar. Hij stuurde echter wel erg zwaar vanwege laswerkzaamheden. Met een nieuw stuur durfden we de terugtocht aan. De voorkant moest alleen nog even gespoten worden. De ANWB keurde later de Ami en constateerde, dat er mogelijk een
aanrijdinkje was geweest."